CATALONIEN – Gal eller genial
Én person har sat et så markant aftryk på byen Barcelona, at hans arbejder alene lægger grunden for en så massiv tilstrømning af turister, at byen til tider må frabede sig flere besøgende.
Én person har sat et så markant aftryk på byen Barcelona, at hans arbejder alene lægger grunden for en så massiv tilstrømning af turister, at byen til tider må frabede sig flere besøgende.
Athos er et samfund i samfundet, som har håndhævet forbud mod kvinder i næsten 1000 år, og også fået det ført ind i såvel den græske forfatning som i EU’s regler som en undtagelse om den fri bevægelighed.
Sarlat er en af de byer, der har formået at stå igennem det moderne gennembrud af forbrugerisme og bevare sin oprindelige skønhed til glæde for de talrige besøgende.
På grund af en stenrig forretningsmand fik Barcelona et hospital der overgik, hvad byen reelt havde råd til. Med en arkitektur der matcher metropolens øvrige imponerende byggerier.
Familien Carraus vingård er placeret på
toppen af verdens største kendte drikkevands reservoir, og de er ikke i tvivl om det ansvar, der er lagt i deres hænder.
Makedonien bygger på en vinkultur, der går længere tilbage end italienernes, franskmændenes og spaniernes. Med 500 års pause i produktionen, er de nu i fuld gang med at genvinde det tabte.
Vinproduktionen i Catalonien
spænder vidt, og tilfredsstiller
den brede masse af vinelskere,
hvad enten de går efter vin til
hverdag eller den helt særlige begivenhed.
Det var argentinske musikere og dansere, der introducerede tangoen i de europæiske og amerikanske storbyer i begyndelsen af 1900-tallet, så det er naturligt, at alle europæere tror, at det er derfra traditionen kommer.
Dette norditalienske vindistrikt er spækket med bemærkelsesværdige vine. Een vin tager dog størstedelen af opmærksomheden. Den er rød og kendt af alle vinelskere, som nærmest forguder vidunderet.
Portugiserne spiser en femtedel af al den torsk, der spises i verden. De henter den fortrinsvis i Norge, der har leveret torsk til Portugal længe før opdagelsesrejserne, som ellers nærmest var afhængig af norsk torsk. Den torsk, portugiserne spiser, er den norske klipfisk. I Portugal går den under betegnelsen Bacalhao. Det er saltet og tørret…
Ingen varer i kurven.